Loondoorbetaling bij ziekte

Vervelend: een medewerker is ziek. Hoe betaal je het loon door van een zieke medewerker?

Conform de Cao Retail Non-Food geldt dat in de eerste 26 weken je 100% van het brutoloon betaalt als werkgever. In de tweede 26 weken (27 t/m 52) betaal je als werkgever nog 90% van het brutoloon, maar wel tenminste het wettelijk minimumloon. In de derde 26 weken (53 t/m 78) betaal je als werkgever 80% van het brutoloon. En in de vierde 26 weken (79 t/m 104) betaal je als werkgever 70% van het brutoloon. Je hebt dus twee jaar lang (104 weken) een loondoorbetalingsverplichting bij arbeidsongeschiktheid richting jouw werknemer.

Wachtdag

Per ziektegeval mag er 1 wachtdag worden ingehouden waarbij je als werkgever geen loon verschuldigd bent. Meer informatie hierover vind je hier.

Loondoorbetaling gedurende re-integratie

Indien jouw medewerker weer aan het re-integreren is, zul je de uren waarvoor de medewerker inmiddels beter is gemeld met 100% dienen te verlonen. De rest van de uren is de medewerker nog steeds arbeidsongeschikt en verloon je met het percentage zoals voorgeschreven vanuit de CAO (zie hierboven). Dit is anders indien de medewerker op arbeidstherapeutische basis werkzaam bij jou is. Deze uren worden nog steeds als ziekte-uren aangemerkt en worden dus ook verloond met het percentage zoals voorgeschreven hierboven.

Delen
woensdag, 5 augustus 2020
Delen