Retail & Innovatie

Klaar zijn voor de toekomst: dat is ons doel binnen de pijler Retail & Innovatie. In de tuinsector volgen de veranderingen en vernieuwingen elkaar in snel tempo op. We houden ondernemers hiervan op de hoogte én bieden inspiratie hoe je dit kunt toepassen in jouw eigen bedrijf.

Onze speerpunten zijn:

  • Overzicht van alle ontwikkelingen: We delen tuintrends en de uitkomsten van marktonderzoek dat we laten uitvoeren. Als lid heb je exclusief toegang tot deze informatie. Ook krijg je tijdens bijeenkomsten, bedrijfsbezoeken en beurzen inspiratie over de laatste stand van zaken.
  • Nieuwe mogelijkheden: We informeren je niet alleen over nieuwe ontwikkelingen, maar werken hier ook actief aan mee. Een mooi voorbeeld is GS1, waarbij we ons bezighouden met correcte productdata. Een belangrijk initiatief, zowel voor consumentengemak, procesoptimalisatie als om te voldoen aan wetgeving.
  • Groeiende klandizie: Wij helpen om je klantenaantal te versterken en daardoor toekomstbestendig te zijn. Bijvoorbeeld met de Nationale Tuinbon, waarmee consumenten gemakkelijk bij tuincentra terechtkunnen.  

Ontdek ook onze andere twee pijlers: