Over ons

Tuinbranche Nederland is een vereniging met ondernemers uit de gehele tuinsector. We bieden je meer dan alleen proactieve belangenbehartiging: bij ons kun je ook terecht voor kennis en inspiratie. Ons enthousiaste team en betrokken bestuur staan voor je klaar!

Brede achterban

Onze leden bestaan uit leveranciers, kwekers en retailers. Samen vertegenwoordigen we de totale bedrijfsketen en spreken we namens een brede achterban. Of je nu bij een fabrikant, importeur of groothandelaar werkt, als kweker actief bent of een groen-/tuincentrum runt: je bent van harte welkom om je bij Tuinbranche Nederland aan te sluiten!

Een extra Veluwe aan groen

Met onze leden hebben we een duurzame droom: in 2030 hebben we met zijn allen in de Nederlandse tuinen nóg een Veluwe aan groen gerealiseerd. We zien belangrijke opgaven en kansen voor de toekomst van de tuinbranche op het gebied van vergroening en verduurzaming. Niet alleen als het gaat om onze sector zelf, maar ook om de particuliere tuinen in ons land. 

Lees hier meer over onze doelen en ambities.

Drie sterke pijlers

Met een toekomstgerichte blik werken we samen met onze leden en andere partners aan verduurzaming, goed werkgeverschap en innovatie. Dat doen we met drie pijlers:

  1. Groen & duurzaamheid
  2. Mens & organisatie
  3. Innovatie & retail

Zo werken we gezamenlijk toe naar een tuinbranchesector waar het prettig werken is, die meegaat met de tijd en die als gewaarde partner wordt gezien bij de maatschappelijke en duurzame opgaven die voor ons liggen. 

Decennia aan expertise

Tuinbranche Nederland is sinds 2007 actief. Toen verenigden twee partijen in de tuinketen zich: de Nederlandse werkgeversvereniging van groen- en tuincentra (NVT) en de Vereniging voor de Tuinbranche (VBTB) gingen samen verder. Daardoor hebben we meer dan een halve eeuw aan 
expertise in huis. Daar profiteer jij als lid van.

Ook zijn we trots op onze nauwe samenwerking met INretail, de brancheorganisatie voor retailers in de mode-, schoenen-, sport- en woonbranche. In 2020 hebben we deze samenwerking naar een hoger niveau getild. Sindsdien zijn alle leden van Tuinbranche Nederland ook lid van INretail. Samen kunnen we nog meer kennis en inspiratie delen en hebben we meer slagkracht en invloed. Gezamenlijk vertegenwoordigen we zo’n 7.500 bedrijven met ongeveer 14.000 winkels.