Loontabellen per 1 juli 2020

Per 1 juli stijgt het wettelijk minimumloon met 1,6%.

Op cao-gebied zijn ontwikkelingen te melden die op 1 juli en 1 oktober aanstaande ingaan. Veel vragen krijgen we over het minimumloon per 1 juli en wat dat betekent voor het loongebouw van de cao Retail Non-Food.

Minimumloon

Per 1 juli stijgt het wettelijk minimumloon met 1,6%. Dit moeten bedrijven doorvoeren in hun salarisadministratie. De minimum loonstijgingen worden verwerkt in het hele loongebouw van de cao Retail non-food. Dat is in 2018 afgesproken met het sluiten van de cao. Het voorkomt de scheefgroei van het salarishuis waarvan jarenlang sprake was.

Maar in coronatijd is voor veel bedrijven binnen de cao Retail non-food, hoewel het bij de meeste tuincentra heel goed gaat, elke loonsverhoging ongewenst. Hier is met de vakbonden over gesproken. Echter kon met hen, ondanks stevige discussies, geen overeenkomst gesloten worden over het uitstellen van deze verhoging voor andere salarissen dan het minimumloon naar een latere datum. Voor de NOW in het tweede noodmaatregelenpakket geldt een opslag van 40% en daaruit kunnen de hogere loonkosten gefinancierd worden, aldus de vakbonden. De 1,6% loonstijging moet nu in het hele salarishuis verwerkt worden. 
Let op: als een medewerker meer dan het nieuwe maximum van zijn schaal verdient, is loonsverhoging met dit percentage niet verplicht.

Salarisschalen vanaf 1 juli 2020

Delen
maandag, 22 juni 2020
Delen