Digitaliseringsvouchers: duwtje in de rug

Dat digitalisering steeds belangrijker wordt is intussen algemeen bekend. Toch blijkt het voor veel ondernemers een uitdaging. Het is druk in de winkel en je vraagt je af waar je moet beginnen. Daar is nu een oplossing voor. Onlangs lanceerden Tuinbranche Nederland en INretail in samenwerking met MKB Nederland, het Vakcentrum en Bol.com een actie om een gratis voucher aan te vragen ter waarde van €1.000,-. Een voucher voor een review van je website of social media advies, er is voldoende keus. Daniëlla Klein Rot-Ter Huurne van Groencentrum Buurse zag de actie voorbijkomen in de nieuwsbrief van Tuinbranche Nederland en was er snel bij! Wij gingen met Daniëlla in gesprek over haar ervaring.

Je koos voor de vouchers van Garden Connect en Embrosa. Leg uit!
“Ik koos een voucher van Garden Connect om 100 plantnamen met bijbehorende informatie te ontvangen voor onze webshop. Tijdens de lockdown zijn we zoals vele anderen ondernemers gestart met een webshop. De webshop willen we graag aanhouden, maar dan wel in een kleine vorm met een basisassortiment voor tuinplanten. Om dit te realiseren, konden we goed gebruik maken van Garden Connect. Ook heb ik een voucher gekozen van Embrosa. Ik ontvang daarmee elke week een social media videoles. Aan deze voucher heb ik ook veel, per week kost het een klein half uurtje tijd om de video van 10 minuten te bekijken en je te verdiepen in de opdrachten en tips. Leuk en leerzaam. Ik wil graag meer online zichtbaar zijn en online laten zien wat wij in onze fysieke winkel bieden.”

Wat heeft het traject je tot nu toe opgeleverd?  
“De plantnamen met de daarbij behorende informatie heb ik inmiddels ontvangen. De volgende stap is om de data te importeren in onze webshop. Ook heb ik de eerste video’s over Instagram bekeken. Erg nuttig en goed te begrijpen. Ik heb er al meerdere tips uitgehaald en toegepast op onze sociale media kanalen.”

Ga je iets in de toekomst veranderen en verdere stappen zetten op het gebied van digitalisering?
“Jazeker, het werken op de winkelvloer blijft mijn favoriet, maar ik zie wel in dat het online zichtbaar zijn heel belangrijk is. We hebben een simpele site en kleine webshop, maar we hopen dit de komende tijd te verbeteren en te moderniseren. Alle tips en adviezen zijn daarom welkom!”

Nog een laatste vraag: Raad je de vouchers aan voor mede-ondernemers?
“Absoluut! Het is net dat duwtje in de rug om toch eens verder te kijken en je meer te verdiepen in online. Onze fysieke winkel zal altijd blijven, de connectie tussen de planten en mensen, dat is waar we van houden! Maar inmiddels weten we ook dat we niet meer om de online kanalen heen kunnen. Dan maak ik graag gebruik van dit soort mooie acties!”

Heb jij nog geen gebruik gemaakt van de voucheractie? Hier lees je er meer over. En let op: wees er snel bij want 60% van de vouchers zijn al vergeven. Heb je een vraag? Neem dan contact op met Jeanny Reemers via jreemers@inretail.nl.

Delen
donderdag, 8 juli 2021
Delen