Tuinbranche intensiveert inzet op lager middelengebruik

Tuincentra treden in 2022 actiever in contact met handelspartijen en kwekers over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Zo reageert de branche op resultaten van het jaarlijkse onderzoek naar de voortgang in de ambitie om gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verlagen. Natuur & Milieu voert dit onderzoek uit.

Dit jaar blijkt de daling in hoeveelheden gevonden middelen op planten te stagneren. De afgelopen jaren rapporteerde Natuur & Milieu steeds goede voortgang bij de gezamenlijke ambitie, die staat verwoord in de Ambitie 4.0. Een oorzaak kan zijn dat het voor kwekers steeds moeilijker wordt om het middelgebruik te reduceren. Daarnaast kunnen weersinvloeden voor schommelingen (en stagnatie) zorgen. Afgelopen jaar was zeer nat met als gevolg dat veel schimmelziektes optraden.

De tuinbranche gaat onverminderd verder op de ingeslagen weg met de ambitie, zo geeft Tuinbranche Nederland aan namens de retailers die de ambitie ondertekenden. Hierbij is het belangrijk dat retailers en handelspartijen de kwekers nog beter bewust te maken van de gestelde ambities en het nastreven ervan. Naast de ambities deelt de tuinbranche jaarlijks met ketenpartijen de verbeterpunten die uit de residumeting naar voren komen. Kennisdeling is naar de overtuiging van Tuinbranche Nederland dé manier om knelpunten weg te halen en continu te blijven verbeteren.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Delen
dinsdag, 30 november 2021
Delen