Terugblik Najaarsbijeenkomst gewasbescherming in de sierteelt

Op dinsdag 28 november organiseerden we de Najaarsbijeenkomst voor de Ambitie gewasbescherming in de sierteelt 4.0.

Het ochtendprogramma - voor de ondertekenaars en ondersteunende partijen van de ambitie - stond in het teken van terugkijken, maar vooral ook vooruitkijken. Dit deden we samen met de mede-initiatiefnemers van de ambitie: CLM en Natuur & Milieu. We hebben gesproken over brede duurzaamheidstrends- en ontwikkelingen en hoe dat onze sector raakt, hoe we iedereen meenemen in de omslag die we willen maken, over de residumetingen die in 2023 een vermindering van het aantal overtredingen lieten zien ten opzichte van 2022 én we hebben het met elkaar gehad over het concept van Ambitie 5.0 en de daarop ontvangen feedback.

De middag werd bezocht door een breder publiek en stond in het teken van inspireren en prikkelen over het thema gewasbescherming. Intratuin Nederland en Addenda vertelden over de succesvolle pilot ‘Nuttige beestjes in de winkel’ en hoe om te gaan met natuurlijke bestrijders in de winkel en richting de consument. Hierbij werden ook de ‘Vrolijke Tuinhulpjes’ ingezet in de communicatie. MPS vertelde over haar nieuwe certificering: 'Greener Grown', bedoeld voor kwekers die willen laten zien dat zij een stapje extra zetten op het gebied van duurzame gewasbescherming. Dirk de Bekker van Handstand Media, o.a. bekend van de podcast Red te Lente, sloot de dag af met een outside in perspectief op de wereld van gewasbeschermingsmiddelen.

We kijken terug op een geslaagde dag en een mooi vertrekpunt om met elkaar verder te blijven werken aan het verduurzamen van onze sector.

Delen
donderdag, 30 november 2023
Delen