Vrolijke Tuinhulpjes - boven en onder de grond

Een plant vrij van beestjes is niet normaal. Dat is waar wij consumenten bewust van moeten maken. In de toekomst zullen in toenemende mate beestjes met planten mee liften. Er wordt immers tijdens het kweken minder bestreden. Beestjes krijgen daardoor de kans om met de plant mee te gaan tot aan de consument. Daarnaast worden steeds meer nuttige insecten ingezet bij de kweek van planten en in het tuincentrum. We moeten consumenten laten weten dat die beestjes er niet voor niks zijn.

We willen consumenten bewust maken dat beestjes in de tuin juist nuttig zijn en niet automatisch bestreden moeten worden. Beestjes koesteren en een goed evenwicht in de tuin zorgen ervoor dat er geen plagen ontstaan.

Tuinbranche Nederland heeft daarom samen met Velt (Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren) de campagne 'Vrolijke Tuinhulpjes' ontwikkeld. Onze branche kan een belangrijke rol spelen in de bewustwording onder consumenten. Dit willen we gezamenlijk oppakken en verder brengen. Vandaar dat we ook heel blij zijn dat we de campagne samen met verschillende vestigingen van Intratuin, GroenRijk, Ranzijn, Welkoop, Praxis Tuincentrum en tuincentra met een Groen Klimaatplein kunnen uitdragen.

Voor beide soorten Vrolijke Tuinhulpjes hebben we diverse materialen beschikbaar. 

Boven de grond

Kaarten A4 - 10 tuinhulpjes          Poster A1-formaat          Zoekplaat          Overzicht alle materialen          

Kleurplaat 1          Kleurplaat 2

Onder de grond

Schapkaarten - 10 tuinhulpjes          Poster A1-formaat          Zoekplaat          Vloerstickers          

Kleurplaat 1          Kleurplaat 2

Extra exemplaren van de zoekplaat zijn bij ons te bestellen, stuur daarvoor een mail naar corine.wijnen@tuinbranche.nl.