Hoe Decostar zich klaarmaakt voor de GS1 datapool

Voor Decostar is het, sinds retailers in de Tuin & Dier sector zich hebben aangesloten bij de GS1 datapool, noodzakelijk dat de uitwisseling van productgegevens past bij de richtlijnen die GS1 hiervoor stelt.

Na overleg met GS1 Nederland blijkt al snel dat het handmatig invoeren van productgegevens geen optie is. Met meer dan 25.000 producten zou dit een veel te tijdrovende klus zijn. Om dit proces te versnellen heeft Decostar de hulp van Qmica ingeschakeld.

Met Qmica kon Decostar alle productdata snel en efficiënt transformeren, analyseren, valideren en publiceren naar de GS1 standaard DHZ en Tuin & Dier.

Complete productgegevens

Lotte Schmidt, datamanager bij Decostar legt uit: "Met de oplossing van Qmica hebben we in korte tijd onze productdata geschikt kunnen maken voor GS1. Met de applicatie hebben we onze productdata eenvoudig in kaart gebracht en gevalideerd volgens de richtlijnen van GS1. We kunnen onze productdata publiceren in de Trade Connectors GS1 datapool. Zonder de hulp van deze applicatie hadden we dit niet in zo'n korte tijd kunnen bereiken. Qmica zal het ons in de toekomst ook gemakkelijker maken, omdat het nieuwste GS1 datamodel altijd beschikbaar is in de applicatie en we alleen de wijzigingen hoeven bij te houden."

"Qmica heeft ons artikelbestand geanalyseerd en waar nodig hebben we gegevens toegevoegd in onze bronsystemen. Na het verrijken van de benodigde gegevens zijn de artikelgegevens geüpload in de applicatie en hebben we mappings aangemaakt. In de praktijk werkt dit heel efficiënt omdat Qmica de mappings door het hele artikelbestand implementeert. Praktische zaken zoals het omzetten van komma's naar punten en het omzetten van CMT naar MMT hebben ervoor gezorgd dat we de uitgebreide conversiemogelijkheden binnen Qmica hebben kunnen realiseren zonder dat we dit in onze eigen systemen hoefden aan te passen. Tot slot is er een validatieproces gestart dat heel gemakkelijk werkt. Dan is ook direct zichtbaar welke gegevens nog ontbreken voor bepaalde producten. De afgelopen jaren hebben wij handmatig onze producten in de datapool gezet maar dat was geen houdbare situatie. Met Qmica zijn we altijd up-to-date en kunnen we zeer snel nieuwe producten publiceren naar onze afnemers."

Ga voor meer informatie of het aanvragen van een demo naar www.qmica.io.

Delen
vrijdag, 1 december 2023
Delen