Het wordt spannend: wel of geen winkelsluiting?

Zojuist is in Duitsland een lockdown aangekondigd. In Nederland ligt het scenario van winkelsluiting wederom op tafel. Wij zijn vanuit Tuinbranche Nederland en INretail al dagenlang bezig om duidelijk te maken dat sluiting van winkels niet gaat helpen om de besmettingen in te dammen.

Wij zien tot op heden geen verband tussen besmettingen en winkels. In Den Haag wordt vooral veel gekeken naar winkelgebieden en grote winkels. In 99% van de 2.500 winkelgebieden en grote winkels is het rustig. De verwachting is dat dit de komende dagen ook het geval zal zijn. In de 25 gebieden waar het wellicht (in de middag) op enkele dagen drukker zal zijn, kan dit met lokaal maatwerk opgelost worden. Bijvoorbeeld door eenrichtingsverkeer in te voeren, parkeergarages te sluiten (geen bezoekers van buiten de stad), het inzetten van extra beveiligers, enzovoorts.

We blijven onderbouwen dat we veiligheid goed hebben georganiseerd en dat winkels dus gewoon open kunnen blijven. Zeker voor Kerst om stormloop op aankopen te voorkomen. Spreiding blijft hierbij zeer belangrijk.

Intensief contact met ministers

We hebben intensief contact met de ministers en hebben al onze onderbouwde argumenten om open te blijven aangeleverd. Ook richting media maken we ons standpunt duidelijk. Het zijn spannende dagen. Wij blijven knokken voor jullie.

Mede dankzij jullie inzet voor veilige winkels zijn we nog steeds open. We zijn er van overtuigd dat we dit kunnen volhouden, maar het besluit ligt bij de politiek. Fingers crossed en we houden jullie op de hoogte!

Delen
zondag, 13 december 2020
Delen

Tag

Nieuws