De 'Vrolijke Tuinhulpjes' zijn terug

Een plant vrij van beestjes is niet normaal. Dat is waar wij consumenten bewust van moeten maken. In de toekomst zullen in toenemende mate beestjes met planten mee liften. Er wordt immers tijdens het kweken minder bestreden. Beestjes krijgen daardoor de kans om met de plant mee te gaan tot aan de consument. Daarnaast worden steeds meer nuttige insecten ingezet bij de kweek van planten en in het tuincentrum. We moeten consumenten laten weten dat die beestjes er niet voor niks zijn.

We willen consumenten bewust maken dat beestjes in de tuin juist nuttig zijn en niet automatisch bestreden moeten worden. Beestjes koesteren en een goed evenwicht in de tuin zorgen ervoor dat er geen plagen ontstaan. Vanaf woensdag 10 april starten wij opnieuw een campagne hiervoor via onze Groene Klimaatpleinen in tuincentra. 

Tuinbranche Nederland heeft samen met Velt (Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren) de campagne 'Vrolijke Tuinhulpjes' ontwikkeld. Onze branche kan een belangrijke rol spelen in de bewustwording onder consumenten. Dit willen we gezamenlijk oppakken en verder brengen. Vandaar dat we ook heel blij zijn dat de campagne deze lente en zomer breed te zien zal zijn in vele tuincentra. 

Vrolijke tuinhulpjes

Tien nuttige beestjes zijn op een vrolijke manier afgebeeld op posters. Via verschillende kaartjes zullen de nuttige beestjes ook tussen de tuinplanten in de betreffende tuincentra te vinden zijn. Voor elk beestje is aangegeven waarom ze nuttig zijn in je tuin en hoe je ze naar de tuin kunt lokken. Op de website van het Groen Klimaatplein is een speciale pagina gemaakt om consumenten hierover te informeren. Voor kinderen is een zoekplaat gemaakt waarmee ze in het tuincentrum kunnen speuren naar alle tien de nuttige beestjes.

Kaarten A4 - 10 tuinhulpjes          Poster A1-formaat          Zoekplaat          Overzicht alle materialen

Extra exemplaren van de zoekplaat zijn bij ons te bestellen, stuur daarvoor een mail naar info@tuinbranche.nl.

De campagne loopt van 1 april tot eind augustus en zal vanaf mei ook op social media worden ondersteund.

Delen
donderdag, 28 maart 2024
Delen