Bosje hier & bosje daar

Samen met het Wereld Natuur Fonds en IVN Natuureducatie hebben wij een mini-bospakket samengesteld. Een makkelijke manier om de eigen tuin te vergroenen met inheemse bomen en heesters. Daarnaast worden voor elk verkocht pakket drie bomen geplant in het Atlantisch Regenwoud in Brazilië. Met een bosje hier, draag je dus bij aan een bosje daar!

We weten allemaal dat door de klimaatverandering wateroverlast en hittestress steeds grotere uitdagingen worden. Daarom hebben wij ons als doel gesteld om over 5 jaar een Veluwe aan groen erbij te creëren in Nederlandse tuinen. Omgerekend betekent dit dat elke Nederlandse tuin 10 m2 moet vergroenen. Met het mini-bospakket van het project 'Bosje hier & bosje daar' zetten tuinbezitters de eerste stap met 3 m2 groen. 

Het pakket bestaat uit vijf inheemse heesters en vier inheemse boompjes. Daarnaast zijn een biologische bloemenmix voor een vlindervriendelijke tuin, plantinstructies, onderhoudstips én een bomenwaaier toegevoegd. Hiermee vergroten we samen de biodiversiteit in Nederland en verbeteren we de omstandigheden voor vlinders, vogels, bijen en het bodemleven.

Bosje daar

Naast het vergroenen van Nederland, gaan we met deze pakketten nog een stapje verder. Met ieder verkocht bospakket, worden namelijk drie bomen geplant in het Atlantisch Regenwoud in Brazilië. Dit regenwoud is één van de meest biodiverse ter wereld en is het leefgebied van vele dieren, kleurrijke vogels en ruim 400 verschillende soorten bomen. Door de pakketten willen we bijdragen aan het leefbaar houden van onze aarde en het herstellen van de bossen.

De eerste stap

De eerste pakketten worden op verzoek van WWF en IVN Natuureducatie via een pilot bij één keten verkocht. Er wordt gestart bij Intratuin, waarna het zich op termijn steeds verder uitrolt over de gehele tuinretail. Het mini-bospakket is te bestellen in de periode van 4 januari t/m 7 maart 2021. Het pakket is vanaf 15 maart op te halen bij een Intratuin-vestiging naar keuze. In de tussentijd wordt extra informatie over het onderhoud van het mini-bos gedeeld.

Bestel het mini-bospakket

Delen
maandag, 4 januari 2021
Delen