Bodemdierendagen 2023

De Bodemdierendagen zijn van 22 september tot en met 8 oktober. Waarom? De bodem is de basis van ons bestaan en we weten er nog weinig van. Om de natuur te beschermen, hebben we alle Nederlanders nodig. Tuinbranche Nederland is partner van deze campagne.

Door heel Nederland kunnen mensen voor even een echte scientist zijn door in hun tuin, op het balkon of in het park bodemdieren te tellen en hun scores door te geven. Ook schoolpleinen, voedselbossen, moestuinen en meer tellen mee! Evenals tuincentra. Hiervoor kunnen tuincentra gebruik maken van de zoekplaat van de Vrolijke Tuinhulpjes.

Onder het maaiveld

De film 'Onder het maaiveld' gebruikte de Bodemdierendagen als belangrijkse inspiratiebron. De prachtige film over bodemdieren, wordt in de campagneperiode in verschillende filmtheaters gedraaid. Daarom is voor deze Bodemdierendagen gekozen voor het thema: Onder het maaiveld.

Activiteiten

De Bodemdierendagen worden een extra groot succes als zoveel mogelijk partijen bijdragen door activiteiten te organiseren. Stimuleer het zoeken naar bodemdieren en geef de scores door! Als je laat weten dat je een activiteit organiseert, kunnen deze op de kalender worden gezet. Iedere activiteit draagt bij, van groot tot klein.

Social media-berichten          Website Bodemdierendagen