Verandering binnen Tuinbranche Nederland

Vanaf 1 november dit jaar wordt een verandering doorgevoerd binnen het team en de organisatie van Tuinbranche Nederland. Frank van der Heide zal, naast zijn rol als directeur van Tuinbranche Nederland, ook de functie van manager Retailtransitie en innovatie bij INretail gaan bekleden. Frank heeft hierbij aangegeven dat hij zijn rol binnen Tuinbranche Nederland niet wil opgeven en graag betrokken blijft bij de branche.

Rol binnen de organisatie

“Inhoudelijk zie ik mijn rol binnen Tuinbranche Nederland niet heel veel veranderen”, aldus Frank van der Heide. “Samen met het team blijven we werken aan het helpen van ondernemers met ondernemen en het vergroenen van Nederland. De tijd die ik hieraan besteed, krijgt wel een andere invulling. Ik blijf volop actief voor ondernemers in onze mooie branche. Samen werken aan verbinding, vergroening, inspiratie en de ontwikkeling van de markt. Dat vind ik de mooiste elementen aan mijn werk, hier krijg ik enorm veel energie van. In de dagelijkse gang van zaken zal ik meer een aanjagende rol hebben en minder de echte uitvoering van projecten voor mijn rekening nemen. Voor dat laatste zijn we op zoek naar een nieuwe enthousiaste collega.

Transitie en vernieuwing

Frank vervolgt: “Door deze ontwikkeling wordt de samenwerking tussen Tuinbranche Nederland en INretail nog intensiever. Ik verwacht dat dit voor de leden van Tuinbranche Nederland, retailers én leveranciers, alleen maar meer voordeel zal bieden. Vanuit mijn nieuwe rol als manager Retailtransitie en innovatie bij INretail, ga ik samen met het team branche-breed (mode, wonen, schoenen, sport en tuin) aan de slag met die transitie en vernieuwing. Ook voor de tuinbranche is dat ontzettend belangrijk. Het consumentengedrag verandert enorm snel. De consument denkt niet meer in branches of in grenzen, bestaande businessmodellen staan onder druk en vragen om vernieuwing en (online) innovaties zijn er volop, alleen nog lang niet altijd praktisch toepasbaar in de retail. Ik zie het als mijn taak om de tuinbranche en Tuinbranche Nederland daar zo optimaal mogelijk in mee te laten lopen.”


Jelmer van der Meulen, voorzitter van het bestuur van Tuinbranche Nederland namens het bestuur over deze verandering: “Frank is gevraagd om een mooie rol te bekleden bij INretail. Voor hem en de tuinbranche een mooi compliment, het geeft aan dat de retailtransitie die andere branches zoeken, bij ons al in volle gang is. Wij zijn blij dat hij ook directeur blijft bij Tuinbranche Nederland. Zijn inzet, energie en ondernemerschap hebben ons veel gebracht en zullen dat blijven doen verwachten we. De zelfstandigheid en betrokkenheid van het team met Brenda, Toon, Michelle, Corine en Manon maakt deze stap mogelijk. Het geeft hen de kans door te groeien met een extra collega met een complementair profiel. Tot slot versterkt dit de samenwerking tussen Tuinbranche en INretail, met behoud van ons groene DNA. Het Coronavirus heeft duidelijk gemaakt hoe waardevol dit kan zijn. We zien dit dan ook als een mooie ontwikkeling en verwachten dat het ons veel gaat brengen.”

Delen
donderdag, 1 oktober 2020
Delen

Tag

Nieuws