Velt en Tuinbranche Nederland zetten nuttige insecten in de kijker

Velt en Tuinbranche Nederland lanceren samen de campagne ‘Vrolijke tuinhulpjes’. Het doel is om bezoekers van tuincentra bewust te maken dat een plant, vrij van insecten, niet normaal is. Deze beestjes zijn juist nuttig in de tuin.

Minder bestrijding

In de toekomst zullen in toenemende mate beestjes met planten meeliften. Tijdens het kweken van planten wordt er namelijk minder tegen allerlei soorten insecten bestreden. Beestjes krijgen daardoor de kans om via het tuincentrum met de plant mee te gaan met de consument naar huis. Daarnaast worden meer nuttige insecten ingezet bij de kweek van planten. “Het is onze taak om consumenten te laten zien dat deze beestjes er niet voor niks zijn en dat ze gekoesterd moeten worden”, zegt Toon Wurfbain, projectleider Duurzaamheid van Tuinbranche Nederland. 

Tussen de planten

Daarom zetten Velt en Tuinbranche Nederland tien nuttige beestjes in de kijker, verspreid tussen de planten van diverse deelnemende tuincentra. “Bezoekers ontdekken zo waarom deze beestjes nuttig zijn in de tuin en hoe je ze zelfs kunt lokken”, vertelt Mirjam Weisscher, campagnecoördinator van Velt. “Voor kinderen is er een zoekplaat gemaakt, waarmee ze in het tuincentrum kunnen speuren naar alle tien de nuttige beestjes”. 

“We willen consumenten ervan bewust maken dat beestjes in de tuin juist nuttig zijn en niet automatisch bestreden hoeven te worden. Beestjes koesteren en een evenwichtige natuur in de tuin, zorgen ervoor dat er minder of geen plagen ontstaan. Zo hoeft er automatisch ook minder bestreden te worden. Door tuinbezitters en kinderen op een vrolijke manier kennis te laten maken met de vaak onbekende insecten en hun functie(s) in de tuin, willen we hen informeren over het nut van deze beestjes.”

De campagne zal deze lente en zomer breed te zien in onder andere vestigingen van Intratuin, GRS, GroenRijk, Ranzijn, Praxis tuincentra, BTC en een groot aantal zelfstandige tuincentra. Daarnaast zal de campagne ook op social media gevoerd worden.

Lees meer over de Vrolijke tuinhulpjes

Neem voor meer informatie contact op met Mirjam Weisscher via mirjam@velt.nu.

Delen
maandag, 25 april 2022
Delen