Twee e-learnings over Gewasbescherming

Vanuit het leerplatform Kiem! Online hebben we twee e-learnings ontwikkeld. Deze modules gaan over gewasbeschermingsmiddelen, de regels hieromheen én het advies dat aan klanten wordt gegeven.

Ieder tuincentrum dat gewasbeschermingsmiddelen en pesticiden verkoopt, is verplicht de eigen medewerkers te trainen. Medewerkers moeten het juiste advies kunnen geven richting de consument, aan de hand van drie stappen. Dit is afgesproken in de Ambitie Gewasbescherming Particulier Gebruik, die is ondertekend door leveranciers, retailers en brancheorganisaties. 

Zijn jouw medewerkers al op de hoogte van hoe zij advies moeten geven over de middelen? Weten zij de drie stappen die ze moeten doorlopen? Na het volgen van deze e-learnings zijn jouw medewerkers op de hoogte van de basisregels en beschikken ze over de juiste kennis om klanten goed te woord te staan. Zo voorkomen we onnodig gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en worden fouten bij het gebruik van de middelen voorkomen. 

In de onderstaande video, worden de drie B's doorlopen. Kennis die iedere tuincentrummedewerker moet weten!

Daarnaast moet minimaal één medewerker in het tuincentrum de online training op Kiem! Online doorlopen hebben. Deze training bestaat uit twee delen:

  1. Advies aan consumenten: Hoe voer je een goed adviesgesprek, welke soorten middelen zijn er?, Wat voor waarschuwingstekens moet de medewerker kennen? Welke regels zijn er veder omtrent middelengebruik?
  2. Hoe kan een consument voorkomen dat er fouten gemaakt worden bij het gebruik van middelen?

Na afloop van de tweede module ontvangt de medewerker een certificaat als bewijs van deelname.

Hebben jouw medewerkers nog geen toegang tot Kiem! Online? Neem dan contact op met Michelle Huisman via michelle.huisman@tuinbranche.nl. Voor ieder tuincentrum hebben we vanuit het Sociaal Fonds een aantal gratis licenties beschikbaar. Met deze licentie krijgen medewerkers een jaar lang gratis toegang tot ons volledige online aanbod. Naast de e-learning Gewasbescherming, zijn er ook modules over klantbenadering, groenkennis en assortiment.

Delen
maandag, 4 april 2022
Delen