Hoe staat de tuinbezitter tegenover de tuin vergroenen?

Tuinbranche Nederland heeft een aantal stellingen mee laten lopen met het standaard GfK Consumentenonderzoek over het vergroenen van tuinen.

Dit om te weten te komen hoe consumenten aankijken tegen vergroenen én naar de benaming Groen Klimaatplein.

30% van de 2.500 ondervraagden wil zeker de tuin vergroenen, 30% antwoordt 'misschien' op deze vraag. Van de 40% die 'nee' zegt, heeft 68% al een groene tuin. 10% zegt geen tijd te hebben, 10% vindt het niet nodig en 7% heeft er geen geld voor.

Op de vraag wat men zou willen doen om extra te vergroenen antwoordt 62% meer planten te willen, 29% wil vogelkasten plaatsen, 27% zegt een regenton aan te willen schaffen, 25% wil een insectenhotel in de tuin en 22% gaat voor tegels eruit en groen erin. Tot slot wil 16% van de ondervraagden een groen dak aanschaffen. Bijna de helft van de respondenten zegt daarvoor geen advies nodig te hebben. 15% vraagt advies aan vrienden/buren/familie, 15% aan de hovenier en 15% aan het tuincentrum.

Op de vraag welk gevoel de naam Groen Klimaatplein oproept, geeft 42% aan dat dit een positief gevoel oproept, 51% neutraal en 7% negatief.

Delen
donderdag, 29 februari 2024
Delen