Floriade | Kavel 013 van Tuinbranche Nederland

Vanaf 14 april t/m 9 oktober 2022 is Almere een half jaar lang het podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 met als thema ‘Growing Green Cities’. In het 60 hectare grote Floriade-park ontdek je groene oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken op het gebied van groen, voeding, gezondheid en energie.

Floriade.com

Ook Tuinbranche Nederland is aanwezig op de Floriade met de inzending van onze klimaattuin op kavel 013! 

Klimaat-maatje

Tijdens het ontwerpproces van deze klimaattuin ontstond het 'klimaat-maatje'. Een positief, vriendelijk, uitnodigend figuurtje dat iedereen helpt met tips, adviezen en inspirerende vorobeelden om zelf bij te dragen aan een klimaatadaptieve en biodiverse omgeving. Het ontwerp van onze kavel staat in het teken van het klimaat-maatje. Hiermee willen we het bewustzijn van mensen vergroten dat er écht iets met het klimaat aan de hand is en vooral dat we daar zelf iets aan kunnen doen. 

Adviezen van het klimaat-maatje

  1. Zorg voor goede aarde in je tuin! Fijn voor regenwormen, insecten en schimmels die voedsel zijn voor planten en zo wordt ook het regenwater goed opgenomen.
  2. Zet veel planten, struiken en bomen in je tuin en op je balkon! Die zorgen voor voedsel en veiligheid voor vlinders, vogels, bijen en andere beestjes. In hagen en struiken kunnen ze lekker schuilen en een nestje bouwen.
  3. Plaats een groen dak! Dat zorgt voor verkoeling én beestjes kunnen er voedsel vinden. Staat nog mooi ook. Veel gemeenten en waterschappen geven subsidie.
  4. Maak een moestuintje. Superleuk, supergemakkelijk en superleuk. Ook voor de beestjes in je tuin die eigen vlinder-, vogel-, en bijenhuisjes heel gezellig vinden.
  5. Plaats een regenton. Koppel je regenpijp af van het riool en zet er een regenton onder mét een overloop naar je tuin. Zo bewaar je water voor droge dagen en je helpt wateroverlast voorkomen.

"Iedereen kan een klimaat-maatje zijn!"Prijsvraag: hoeveel klimaat-maatjes vind jij?

Op onze kavel verstoppen zich een aantal klimaat-maatjes. Hoeveel tel jij er? Kijk omhoog én omlaag! Ga op zoek en laat het ons weten. Iedere maand hebben we een mooie prijs voor degene met het juiste antwoord! 

Prijsvraag Klimaat-maatje

Hoeveel klimaat-maatjes tel jij op onze kavel? Stuur hier jouw antwoord in!

* Velden met een * zijn verplicht