Week van de Groene Tuin 2024

Een groene tuin: daar word je toch vrolijk van? Van 26 maart t/m 1 april 2024 gaan we samen zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) vergroenen en verduurzamen. Door je tuin, balkon of straat te vergroenen en te verduurzamen zorg je voor minder wateroverlast en hittestress die worden veroorzaakt door het veranderende klimaat. Met groen verwelkom je ook insecten, vogels en andere dieren en draag je daarmee bij aan biodiversiteit. Bovendien krijgen plagen en onkruid in een evenwichtige tuin minder ruimte en zijn minder chemische bestrijdingsmiddelen nodig.

Deze campagne is een initiatief van de projectgroep Een groener Nederland begint in je eigen tuin, waar Tuinbranche Nederland onderdeel van is.

Toolkit

We hebben opnieuw een toolkit ontwikkeld welke verschillende materialen bevat ter ondersteuning van de campagne.

Groene acties

Ben je enthousiast en wil je met een leuke actie aanhaken als partner? De komende tijd zal de website gevuld worden met groene acties van partners. We horen het daarom graag als jullie -of andere partijen- groene acties opzetten tijdens de week. De acties kunnen aangemeld worden via dit formulier of door een mail te sturen naar groenetuin@milieucentraal.nl. Laat het ook vooral weten als jullie acties tegenkomen die nog niet op de website staan.

Naar de website voor meer informatie