Presentatie Customer Journey onderzoek

Wat is een customer journey?
De customer journey is de serie interacties die een klant met een bedrijf heeft tijdens het aankoop- of serviceproces van een product of dienst. Als je die klantreis begrijpt, dan kun je de klant op elk moment van de juiste informatie voorzien en/of bedrijfsprocessen verbeteren.

Waarom doen we dit onderzoek voor onze leden?
In 2013 heeft GfK in opdracht van Tuinbranche Nederland een Customer Journey onderzoek uitgevoerd voor een zestal productcategorieën uit de tuinbranche. Het digitale landschap is sinds 2013 sterk veranderd, denk aan de opkomst van (nieuwe) sociale media, nieuwe platformen en het gebruik van de smartphone met mogelijke sterke impact op het oriëntatie en koopgedrag. Het coronavirus heeft dit proces het laatste jaar alleen maar meer versneld.

Om optimaal inzicht te verkrijgen in de veranderingen en kansen voor jou als ondernemer heeft Tuinbranche Nederland een nieuw onderzoek laten uitvoeren, die we natuurlijk graag met jullie delen.

Belangrijke inzichten in de klantreis binnen de tuinbranche waar we jullie in gaan meenemen zijn:

  • Waarom online, bij tuincentra of bij DIY wordt gekocht.
  • Visueel in kaart brengen waar klantbehoeftes liggen.
  • In welke fase van de klantreis moet je als retailer en toeleverancier inspelen?
  • In welke fase ben je als merk relevant?
  • Waar liggen de groeikansen voor onze branche?
  • Hoe creëren we meer synergie tussen onze verkoopkanalen?

Het Customer Journey onderzoek gaat ons helpen om meer inzicht te krijgen in onze gezamenlijke klant, wat uiteindelijk een betere koopbeleving ontwikkeld bij onze klant. Zo zorgen we er in de basis voor dat de klanttevredenheid stijgt en je uiteindelijk een hogere klantloyaliteit krijgt en meer verkoopt.

Tijdens de presentatie van het Customer Journey onderzoek worden de volgene categorieën gepresenteerd: Groen Binnen, Groen Buiten, Gewasbescherming &Tuinaarde, Tuingereedschap, Decoratie Binnen, Kerstbomen en Kerstartikelen.

Datum en tijd: woensdag 24 februari, 15:00 - 16:30 uur
Locatie: online
Aanmelden: stuur een mail naar manon.deruijter@tuinbranche.nl