Leveranciersbijeenkomst: Dashboard omzetcijfers

Tuinbranche Nederland heeft de beschikking over de wekelijkse scannings-/verkoopdata van circa 350 tuincentra in Nederland. In samenwerking met GfK worden deze gegevens verzameld en wekelijks op hoofdgroepen gedeeld in onze nieuwsbrief. De gegevens delen we op de hoofdcategorieën: totaal tuin cumulatief, totaal tuin, levend, niet levend en dier. We vergelijking het huidige jaar met de twee voorgaande jaren. Dit geeft op hoofdlijnen een goed beeld van de omzetontwikkeling in de tuinbranche per week.

Toch hebben we behoefte aan meer specifieke informatie over verkoopcijfers binnen specifieke productgroepen. Bijvoorbeeld: wat doet de categorie potterie specifiek binnen de productgroep niet levend in een bepaalde periode van een aantal weken? Of kunnen we de resultaten vergelijken met de afgelopen 52 weken, in plaats van met Year To Date?

Om in deze behoefte te voorzien hebben we een dashboard ontwikkeld op basis van Power BI. In dit dashboard kunnen we meer uit onze verkoopdata halen en specifieke situaties inzichtelijk maken. Je hebt op ieder moment beschikking tot de cijfers via een persoonlijk account. Eén keer per week wordt de data geüpdatet met de meest recente cijfers. 

Wil je hier meer over weten? Kom dan naar onze speciale leveranciersbijeenkomst waar we de tool presenteren!

Tijdens deze bijeenkomst bespreken we onder meer:

  • Uitleg over het dashboard;
  • De beschikbare data;
  • Toegankelijkheid tot de data
  • Hoe kan ik hiermee aan de slag?

Praktische informatie

Datum en tijd: donderdag 23 november, 11:00 - 13:00 uur (incl. lunch)
Locatie: Arnhemse Bovenweg 100, Zeist
Aanmelden: stuur een mail naar manon.deruijter@tuinbranche.nl