Keuringsdienst van Waarde over 'bij-vriendelijke' tuinplanten

Donderdag 16 september om 20.25 uur zendt het consumentenprogramma Keuringsdienst van Waarde op NPO3 een item uit over ‘bij-vriendelijke’ tuinplanten.

Ons statement hierover:

Planten inspireren, brengen geluk en geven ontspanning. Groen in de tuin verhoogt de kwaliteit van ons leven en onze omgeving. Het is dan ook belangrijk dat consumenten de tuin inrichten met planten. Uit onderzoek is gebleken dat de particuliere tuin de belangrijkste voedselbron is voor bijen en andere nuttige insecten. Het gebruik van bij-vriendelijke planten door consumenten is daarom goed voor insecten. Vlinders en bijen vinden hun voedsel op deze planten en dit verhoogt de biodiversiteit in onze omgeving. De aanschaf van bij-vriendelijke planten door consumenten moet daarom worden gestimuleerd.

Tijdens de teelt van deze planten gebruikt een teler soms gewasbeschermingsmiddelen. Dit voorkomt dat de planten verloren gaan als gevolg van ziekten en plagen. De middelen die worden gebruikt, zijn goedgekeurd en veilig voor mens en milieu. Consumenten kunnen dus met een gerust hart bij-vriendelijke planten aanschaffen en zo bijdragen aan meer biodiversiteit in hun omgeving.

Voor vragen kun je contact opnemen met Frank van der Heide.

Delen
donderdag, 16 september 2021
Delen